Eesti Looduse fotov�istlus
2006/4



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Poster EL 2006/4
Ootamatud kohtumised

See juhtus ühel kaunil märtsikuu päeval. Ilm oli üllatavalt soe, taevas selge ning puhus kerge tuul. Ilm lausa kutsus loodusesse ja nii seadsingi sammud tuttavale rajale. Peagi õnnestus näha nirgi jälgi – võib-olla sellesama, keda olin kohanud nädal varem? Jäljed viisid vana hüljatud lauda juurde, kus oli peale nirgi ka teisi, näriliste jälgi. Võtsin valguse ning tuule suhtes soodsa asendi ja jäin varitsema.

Vaikselt oodates ja endamisi mõtiskledes hakkas silma üks kahtlane puutükk,
mis nii väga meenutas kikkis kõrvadega kakulist. Kontrollisin läbi objektiivi vaadates ja tohoh, oligi kakupoiss – talvituv kõrvukräts!

Nirki ma ära oodata ei jõudnud ning suundusin edasi. Mõni kilomeeter liigutud, kuulatasin – kusagil kaugel häälitses kirjurähn. Teinud paarkümmend sammu, märkasin päevinäinud metsistunud õunapuul tegutsemas emast väike-kirjurähni.

Õunapuult lendas ta edasi kuivanud nõgese roostikku, kus algasid toiduotsingud. Lumehange nõjatununa jälgisin seda ligi 15 minutit. Vahepeal lahutas meid vaid pool meetrit. Ühel hetkel tõusis rähn suure kisaga lendu. Ma ei mõistnud, mis lahti, kuni märkasin enda pea kohalt üle vuhisemas suurt lindu. Ebaõnnestunud rünnak kirjurähnile.

Ma ei suutnud oma õnne uskuda, kui see võimas lind minust vaid seitsme meetri kaugusel oksale maandus. Kanakull! Kiirelt fokuseerisin linnu, seadsin paika kompositsiooni ning hakkasin vaikselt pildistama. Rähnitüdruk väljendas oma pahameelt ümber kulli lennates ning kisades. Nii jäi temagi pildile. Kull kuulatas katikuplõkse ja pidas paremaks eemale lennata. Kohtumised kui unenäos.

Fototehnikast kasutan peamiselt Canon 20D peegelkaamerat ning objektiive, mis katavad vahemiku 17–300 mm. Teisi pilte sellest päevast ning teistelt metsaradadelt võib leida Internetist minu pildipäevikust aadressil blog.moment.ee.



Remo Savisaar
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012