Eesti Looduse fotov�istlus
2008/1



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Sõnumid EL 2008/1
Keskkonnaministeerium hakkas väljastama keskkonnamärgiseid


Keskkonnaministeerium on välja töötanud keskkonnamärgised, millega tunnustab keskkonna vallas tehtud silmapaistvaid tegusid või projekte ning organisatsioonide saavutusi keskkonna alal. Avalikkusele esitleti märgiseid “Aasta keskkonnateo” lõpuüritusel 5. detsembril Tallinnas (vt. eelmist sõnumit).



<p>Keskkonnamärgis kinnitab, et selle omanik on ellu viinud keskkonnateadlikkust parandavaid projekte ning et tema teenused või tooted vastavad keskkonnahoiu suurtele nõudmistele.



<p>Keskkonnaministeerium annab keskkonnamärgise välja kord aastas konkursi “Aasta keskkonnategu” raames aasta keskkonnategija, aasta keskkonnateo ja aasta keskkonnateokese peapreemia saajatele. Juhul kui peapreemia jääb välja andmata, läheb märgise kasutamise õigus üle esimese preemia saajale.



<p>Keskkonnamärgise omanik võib seda kasutada oma plankidel, trükistel ja toodetel ning nende reklaamimisel. Keskkonnamärgise kasutamise aeg ei ole piiratud. Keskkonnaministeeriumil on õigus kontrollida märgise kasutamist ning mitteväärika käitumise puhul see ka ära võtta.



<p>Esimesed kaheksa keskkonnamärgist said AS Triip, Väätsa prügila AS, Silbet AS, Tartu keskkonnahariduse keskus ja tema koostööpartner loodusharidusprojektis Peipsi koostöö keskus, MTÜ Matsalu Filmifestival, Elva lasteaed Murumuna ning Roosna-Alliku põhikooli noorteprojekt “Minu kodukoha allikaala korda!”. Ühtlasi otsustas keskkonnaministeerium väljastada keskkonnamärgised tagantjärele ka eelmise kolme aasta keskkonnateo konkursi peapreemia saajatele: laulu- ja tantsupeo sihtasutusele, Jaan Riisile ja Looduse Omnibussile, Põlva maavalitsusele ning Eesti koolimetsade ühendusele.



<p>Keskkonnamärgisel on kujutatud stiliseeritud õunapuuõis, mis sümboliseerib rohelist keskkonda, värskust, jõudu ja uut energiat. Märgise on kujundanud ka keskkonnaministeeriumi sümboli “Ilmapuu” disaininud AS Identity.




www.envir.ee
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012