Eesti Looduse fotov�istlus
2008/1



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Sõnumid EL 2008/1
Keskkonnategusid vaagis ka keskkonnaühenduste koda


Eesti üheksat olulisemat keskkonnaühendust liitev EKO ehk Eesti keskkonnaühenduste koda valis 7. detsembri üldkoosolekul 2007. aasta parimaks keskkonnateoks keskkonna- ja loodusteemade kajastamise Eesti Päevalehes. Keskkonnakirve tiitel negatiivsete tegude eest läks Tallinna linnavalitsusele.



<p>Eesti Päevaleht on nominentide sekka sattunud juba mitmel aastal. Päevaleht on viimastel aastatel kujunenud arvamusartiklite, juhtkirjade ja uudisartiklite kaudu oluliseks keskkonnateadlikkuse parandajaks Eestis. Samas heideti Eesti Päevalehe turundusosakonnale ette maasturite kasutamist lehe tellimiskampaanias: keskkonnatundlik väljaanne võiks tellijate vahel pigem jalgrattaid välja loosida.



<p>Keskkonnakirve tiitli pälvis Tallinna linnavõim jätkuva suutmatuse eest ohjeldada Tallinna autostumist ja valglinnastumist. Kirvele andis kaalu ka laiem suutmatus arvestada kodanike huvidega oma elukeskkonna kaitsel nii Männiku tee kui ka Sakala keskuse juhtumis.



<p>Keskkonnateo tiitlile kandideerisid ka Kose vallavolikogu Rahkvälja maastikukaitseala loomise ja Tuhala nõiakaevu päästmise eest; looduskaitse keskuse Ida-Viru regioon toimiva looduskaitsesüsteemi käivitamise ning Uuskasutuskeskus täiturgude eest. Keskkonnakirve auhinnale pretendeerisid aga peaminister Andrus Ansip tuumaenergia ja CO2-kvootide teemaliste soolode eest; maavahetuse hämarad tehingud ning keskkonnaministeerium ja Balti Finantseerimisasutuse AS Suurupi metsaraie juhtumi eest.



<p>Keskkonnategusid valis EKO juba neljandat aastat. Negatiivse keskkonnateo tiitli on siiani pälvinud kaks korda vabariigi valitsus ja korra haridusminister Mailis Reps. Rohelise teo tiitli saajateks on EKO eelnenud aastatel valinud riigikontrolli, Eesti naisteühenduste ümarlaua ja Maidla valla juhi Enno Vinni.




EKO
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012