Eesti Looduse fotov�istlus
2009/12



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
sõnumid EL 2009/12
Tõhusaimad keskkonnateod: kilekotitõrje ja laste keskkonnakasvatus

1. detsembril autasustas keskkonnaministeerium järjekordse võistluse „Aasta keskkonnategu” parimaid.
Kuuendat korda vaetud kategooriates „Keskkonnategu” ja „Keskkonnateoke” esitati tänavu mõneti vähem kandidaate kui varasematel kordadel: vastavalt üheksa ja kuus. Žüriid, kuhu kuulusid keskkonnaametnike kõrval ka vabaühenduste ja meedia esindajad, juhtis keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus.
Keskkonnategudest peeti kõige kaalukamaks mittetulundusühingu JCI GO KODA teavituskampaaniat „Killerkott tapab! Kasuta riidekotti!” ning määrati vabaühendusele tänavuse keskkonnateo auhind ja 50 000 krooni. Tänukirjaga tunnustati Emajõe lodjaseltsi loodushariduslike lodjaretkede korraldamise ning mittetulundusühingut Ökomeedia säästvat eluviisi propageeriva portaali Bioneer.ee loomise ja käigushoidmise eest.
Keskkonnateokestest jäid üsna võrdsena sõelale kaks tegu; mõlemad said tänavuse aasta keskkonnateokese auhinna ja 10 000 krooni. Need olid Torma lasteaia Linnutaja keskkonnakasvatusprojektid ning aktsiaseltsi RagnSells õppeekskursioonid sortimisjaamadesse. Tänukirjaga tõsteti esile noorteprojekti NETT („Nõnda edastame taaskasutust teieni”) keskkonnasäästliku mõtteviisi levitamise eest noorte hulgas.
Tavalisest vähem tööd oli ka asekantsler Harry Liivi juhitud „Keskkonnategijate” võistluse žüriil: kandideeris ainult kolm ettevõtet. Nagu mullugi, valiti taas laureaadiks aktsiaselts Ecoprint, seekord keskkonnahoidliku tootmisprotsessi juurutamise alakategoorias: trükikojas kogutakse niisutussüsteemi jaoks sademevett. Tänavuse keskkonnategija auhinna laureaat keskkonnahoidliku toote kategoorias on aga osaühing Paekivitoodete Tehas, kus toodetakse paekivisõelmetest paeliiva.

Loodusajakiri/Keskkonnaministeerium

28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012