Eesti Looduse fotov�istlus
2009/12



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
sõnumid EL 2009/12
Paluküla hiiemäe kaitsjad valiti hiie sõbraks

28. novembril Tartus Eesti kirjandusmuuseumis toimunud “Hiie väe” tunnustamissündmusel kuulutati tänavuseks hiie sõbraks perekond Sepp: isa Arvi ja poeg Toivo Sepp ning tütar Lembi Välli; tunnustuse tõi aastaid väldanud tegevus Paluküla hiiemäe kaitsel.
Et vältida arutut puhkekeskuse ehitust Rapla kihelkonna Paluküla hiide, on Sepad alates 2001. aastast kulutanud tuhandeid tunde asjaajamistele, uuringutele ja selgitustööle; pannud mängu isiklikke sääste ja hoidnud kokku igapäevastelt väljaminekutelt; pühendanud oma vaimujõu selleks, et Paluküla hiiemägi jääks meie ja meie järeltulijate jaoks pühapaigana alles.
Hiie sõbrad vöötati auavaldusena rahvariidevööga ning neile anti üle hiie sõbra kirves – põlismaalase väärikas töö- ja sõjariist. Siseministeerium kinkis hiie sõpradele meenetaldrikud, raamatuid ja sümboolse vihmavarju, mille Arvi Sepp oma pea kohal avas.
Austamisel osalenud kultuuriminister Laine Jänes rõhutas, et meie vaimne pärand on olulisel määral seotud looduslike pühapaikadega, ning ütles oma hiljutist Paluküla-käiku kirjeldades: „Mitte ainult mina, vaid paljud eesti inimesed on alateadlikult jätkuvalt maausku, isegi kui nad seda igapäevaselt endale ei tunnista, sest see on meil juba veres – saada jõudu loodusest.”
Auhindu anti ka Maavalla koja kuvavõistluse parimatele. Võistluse peaauhinna võitis Ilme Pariku foto Saula Valgeallikast. Noorte rühmas pälvis esikoha Toomas Koitmäe kuva Helme Ohvriallikast. Täiskasvanute esikoha võitja sai autasuks 5000 krooni; laste esikoha võitja „Ussisõnade” mängu. Jagada oli ka hulk eriauhindu: ajakirjandusväljaannete aastatellimusi, Maalehe Raamatu, Päevalehe ja Asko Künnapi raamatuid, samuti Maavalla kalendreid ja looduslike pühapaikade raamatuid.

Maavalla koda/Loodusajakiri

28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012