Eesti Looduse fotov�istlus
2011/05



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Sõnumid EL 2011/05
Tartu Supilinn pidas kümnendat korda linnaosa päevi

Aprilli viimase nädalavahetuse lausa suvesoe ilm soosis igati traditsioonilisi Tartu Supilinna päevi. Need toimusid juba kümnendat korda ja kõigi korraldajaks – välja arvatud päris esimesel korral – on olnud Supilinna selts, mis loodi just pärast esimesi päevi 2002. aastal.
Ikka on leitud uusi ideid. Nii oli seekord harjumuspärase alguse – kolmapäeval koristati Supilinna, neljapäeval jagati Raekoja platsil suppi – järel reedel esimest korda „Avatud hoovide päev”. Kindlasti saavad naabrid niiviisi lähedasemaks, mujalt tulnud aga näevad, milline on Supilinn tegelikult. Mõned pered ei pidanud paljuks uudistajaid lausa tuppagi lasta.
Üks laupäeva naelu oli mälestusmärgi avamine Supilinna teenekale kutsale, aastail 2002–2007 truult kodumaja veelaual istunud Rikule, kelle elu lõppes koera kohta üpris kõrges vanuses paraku autorataste all. Mälestusmärgi idee tuli Supilinna seltsi asutajaliikmelt Heiki Valgult, teostus skulptor Taavi Tiidorilt. Armastatud veterankoerale pühendatud üritusel ei puudunud ei koerte esindaja sõnavõtt, koerte buffee ega ka paraad mälestuskivi eest mööda.
Taas traditsioonilise üritusena, mis on kordunud juba aastast 2004, naelutati selle aasta parimaks majaks tunnistatud elamule Marja 1 seda kinnitav sildike. Võistlusel märgiti ära veel Herne 63, Kartuli 12 ja Piiri 1 elanike pingutused.
Pühapäevasel platsipäeval tavatult kõrge Emajõe servas oli taas nii traditsioonilisi ettevõtmisi kui ka taas üht-teist uut. Näiteks olid Kalev Koppel ja Tambet Leenurm valmis ehitanud väidetavasti Eesti suurima tõeliselt ja õigesti töötava päikesekella. Aga hilishommikust hilisõhtuni oli peaplatsil esinejaid; ennelõunal täishoo saanud laadal oli Supilinna vana kombe kohaselt oluline kaal taaskasutuse eri vormidel. Huvilised said käia paadiretkel kas haabjatega või viikingipaadiga Emma; Emajõe luhal tegi lodi Jõmmu varahommikul äratusreise.
Pühapäeval osalesid ka Supilinna seltsi liige president Toomas Hendrik Ilves ja Tartu abilinnapea Raimond Tamm, kes andsid koos Supilinna seltsi juhi Mart Hiobiga üle tunnustuskirjad parima maja võistluse tublimatele, keda eespool juba loetlesime.



Loodusajakiri
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012